Végtelen erőfeszítés, végtelen kitartás, végtelen szerénység. (Rain vezérelve)

Tudtam, hogy ránézésre nem tűnök valami nagy számnak, a megjelenésem sem túl vonzó, de a bensőm elég rendkívüli. Minden színpadra lépés előtt azt mondom magamnak, hogy én vagyok a legjobb, és minden előadás után ugyanúgy azt, hogy nem én vagyok. Ezért minden fellépés előtt 120 százalékosan kell felkészülnöm, hogy az előadáson 100 százalékos teljesítményt tudjak nyújtani. Ennek érdekében minden álló nap folyamatosan képzem magam. Már nagyon hosszú ideje alváshiányban szenvedek, mert ha éppen nem dolgozom, akkor vagy edzek, vagy a koreográfiákat és a dalokat próbálom. Éppen úgy, mint a filmfelvételek idején, ha valamit nem csináltam jól, képtelen vagyok aludni. Akár színészként, akár énekesként, a legjobbat kell tudnom kihozni magamból. De nem kell aggódni, hogy most nincs elegendő időm az alvásra, jut arra majd bőven a halálom után. (Rain)

Ez a fiatalság, ez az egészség... és a túlcsorduló önbizalom... az erőfeszítés, amit az oly hihetetlen előadásai sikeres megvalósításáért tett... és a tehetség, amit felmutat, ezek töltenek el spontán tisztelettel engem. Azt gondolom, hogy a történelem a fontos személyiségek között fogja jegyezni. Úgy, mint aki színészként és zenészként egyaránt sikeres lett. ...
Ami igazán meglepő Ji-hoonban, az az, hogy egyfajta düh, bosszúvágy és szomorúság, az összes efféle sötét, komor negatív motiváció az ő esetében rendkívül optimista és derűs módon ölt testet.
(Park Chan-wook rendező)

RAIN NAPTÁRA: 2013.07.25.

««« Előző nap                                                                                                                                                  Következő nap »»»




MÉDIA


1.
enewsWorld
Forrás: http://mwave.interest.me/enewsworld/en/article/41784/pr-agents-are-given-severe-punishments




Ministry of National Defense Decides to Send PR Agents to the Army Jail
2013.07.25 17:07 CJ E&M enewsWorld Kim, JiYeon Translation Credit : Erika Kim


The Ministry of National Defense announced the punishments it would be imposing on the problematic PR agents.

An official from the Ministry said in a phone call with enews on July 25, "Today, the PR agents′ unit decided to send seven of the eight agents in question to the guardhouse (army jail), and one will be put under disciplinary confinement."




According to the official, a Corporal Lee was given 10 days of disciplinary confinement, while Private Lee and Private Choi were given 10 days in the guardhouse. The other five will have to stay in the guardhouse for four days.

Following a broadcast of SBS′ In Depth 21, which voiced concern at how PR units were being managed, the Ministry decided to discontinue its PR agent policy and close down the unit.

Magyar fordítás
Fordította: Harudo11

A Honvédelmi Minisztérium a PR-katonák börtönbe küldéséről határozott

A Honvédelmi Minisztérium bejelentette, hogy büntetést szab ki a problémás PR-katonákra.

A Minisztérium tisztségviselője az enews július 25-i telefonhívás során elmondta: "Ma döntés született a PR-katonák egységének ügyében, és a nyolc kérdéses katonából hetet katonai börtönbe küldenek, egy pedig fegyelmi büntetésként laktanyafogságot kap.

A tisztviselőre hivatkozva, Lee tizedes 10 nap laktanyafogságot kapott, míg Lee közlegény és Choi közlegény 10 napos börtönbüntetést. Másik öt katonának négy napig kell börtönben tartózkodnia.

Az SBS In Depth 21 adását követően, mely hangot adott a PR-egység vezetése fölötti aggodalomnak, a Minisztérium úgy döntött, hogy megszünteti a PR-katonai rendszert és felszámolja az egységet.


A CLOUDOK HARCA A HAMIS HÍREK ELLEN 
- HELYREIGAZÍTÁSOK

A PR-egység bezárásának és a katonák börtönbüntetésének híre pillanatok alatt bejárta a koreai és a globális médiát. Többnyire a Yonhap koreai hírügynökség írását vették át újraközlésre, amelyben - ki tudja, miért - ismét téves volt az ügyben "főkolomposként" megemlített katonák névsora. A tévedés megint Rain kárára történt, aki sem az ügyben nem volt érintett (ezt pontosan kellett tudnia a hírügynökségnek), sem katona nem volt már, hiszen két héttel korábban leszerelt. Rain nevének további meghurcolása ellen viszont joggal emeltek szót a Cloudok, különösen, mivel ő maga ezt nem igazán tehette meg. Két fontos sajtóorgánumban sikerült helyreigazítást elérni, az egyik a vezető koreai napilap a The Korea Herald volt, a másik pedig a Global Post, amely elsősorban az USA és az angol nyelvterületek hírközléseinek forrása. Az alábbiakban ezeket a folyamatokat ismerhetitek meg.


A Yonhap News Agency cikke, benne az inkriminált felsorolással. A valódi érintettek (Se7en és Sangchu) helyett Rain és Se7en neve áll a tudósításban, amely számtalan utánközlés alapja lett.









2.
THE KOREA HERALD
Forrás: http://www.koreaherald.com/view.php?ud=20130725000853






Seven celebrity soldiers sent to military prison for scandalous
kh close
 
Published : 2013-07-25 17:01
Updated : 2013-07-26 16:02 
 
Seven celebrity soldiers who were caught on camera drinking and entering a massage parlor were sentenced to several days in a military prison for violating the military code of conduct, the defense ministry said Thursday.

The soldiers faced unprecedented tough disciplinary actions after a local TV network last month secretly taped them. They included K-pop star Sangchu and Seven, drinking together in a private restaurant following a performance for a military event. Two of them were caught by a camera crew in front of a massage parlor late at night after failing to get service.

The incident caused a fierce nationwide backlash in a country where the mandatory two-year military service for all males is taken very seriously, prompting the defense ministry to abolish the controversial celebrity recruiting system last week.

The soldiers were serving for the Defense Media Agency (MDA), a unit that has provided programming for TV and radio broadcasts to promote a positive image of the military since 1997.

Following a special audit, the ministry's disciplinary committee on Thursday announced disciplinary actions for eight soldiers who damaged the public image of the military and lowered the morale of other regular soldiers.

Seven soldiers received a prison term ranging from 4-10 days, while one was grounded to his unit for 10 days. After the ruling, they were immediately sent to a military prison at the defense ministry compound, which is guarded by military police.

"These disciplinary actions applied fair and thorough sentencing rules," the committee said in a statement.

As the celebrity soldier unit was abolished, a total of 15 soldiers under the DMA will be relocated to other Army units.

The military's alleged special treatment of celebrities has frequently been the subject of criticism as several celebrities serving military duty were seen enjoying more freedom than ordinary soldiers.

Earlier this year, K-pop star Rain got in trouble when paparazzi photos showed him secretly dating top actress Kim Tae-hee. He was grounded to his unit for a week for violating the code of conduct.

The military service is a highly sensitive issue in South Korea where political candidates lose elections because they or their sons have not served in the military. Some celebrities and athletes have been arrested and forced into near exile after getting caught evading the draft. (Yonhap News)


Magyar fordítás
Fordította: Harudo11

Hét híresség-katonát küldtek börtönbe botrány okozásáért
Hét híresség-katonát, akiket megörökített a kamera ivászat és egy masszázsszalonba lépés közben, ítéltek többnapos katonai börtönbüntetésre a katonák magatartási kódexének megszegése miatt - mondta csütörtökön a Honvédelmi Minisztérium.

A katonák soha nem tapasztalt kemény fegyelmi eljárással szembesültek azután, hogy egy helyi televíziós hálózat a múlt hónapban titokban rájuk tapadt. Közöttük volt a K-pop sztár Rain és Se7en, együtt ittak egy privát étteremben a katonai eseményen való fellépést követően. Kettőjüket kapta el a forgatócsoport egy masszázsszalon előtt késő éjszaka, miután nem kapták meg a kért szolgáltatást.

Az incidens heves visszhangot váltott ki az országban, ahol a minden férfi számára kötelező kétéves katonai szolgálatot nagyon komolyan veszik, és a múlt héten már arra ösztökélték a Honvédelmi Minisztériumot, hogy szüntesse meg a híresség-katonák sorkatonai szolgálatának ellentmondásos rendszerét.

A katonák a Defense Media Agency-nél szolgáltak, amely egység 1997 óta biztosította a TV- és rádióadásokat a hadseregről alkotott pozitív kép kialakítása érdekében.

A különleges vizsgálatot követően a Minisztérium fegyelmi bizottséga csütörtökön bejelentette annak a nyolc katonának a fegyelmi büntetését, akik a közvélemény előtt lerombolták a hadsereg imidzsét és a több sorkatona morálját is lehúzták.

Hét katona kapott 4-10 nap közötti börtönbüntetést, egy katona pedig 10 napos egységben töltendő laktanyafogságot. A döntést követően azonnal a Honvédelmi Minisztérium körletében lévő börtönbe küldték őket, amelyet a katonai rendőrség felügyel.

"Ezek a fegyelmik tisztességesen és teljes mértékben alkalmazzák a büntetési szabályokat" - mondta a bizottság a nyilatkozatában.

Mivel a híresség-katonák egységét megszüntették, mind a 15 DMA-nál szolgáló katonát áthelyezik a Hadsereg egyéb egységeihez.

A hadsereg által a hírességek számára biztosított állítólagos különleges bánásmód már gyakran volt kritika tárgya, és számos szolgálatát töltő híresség esetében tűnt úgy, hogy jóval több szabadságot élveznek, mint az egyszerű sorkatonák.

Az év elején a K-pop sztár Rain került bajba, amikor paparazzik fotói mutatták titkos randevúzás közben a népszerű színésznővel, Kim Tae-hee-vel. A magatartási szabályok megsértése miatt akkor egyhetes laktanyafogságot kapott.

A katonai szolgálat különösen érzékeny kérdés Dél-Koreában, ahol a politikai jelöltek elveszítik a választásokat, ha ők vagy a fiaik nem szolgáltak a hadseregben. Voltak olyan hírességek és atléták, akiket őrizetbe vettek és akik szinte számkivetettek lettek, miután a besorozás kijátszásán kapták őket. (Yonhap News)
 

Talán érthető, hogy ez a híradás, amely nem egyedüli volt, hanem jól beillett a Rain nevével visszaélő tudósítások sorába, erős indulatokat váltott ki a helyzettel tisztában lévő Cloudok között is. Nem feltételezem, sőt remélem, hogy nemcsak egyedül jeleztem a szerkesztőségnek a cikkbéli hamis állítást, de belőlem ez a meglehetősen dühös megjegyzés szakadt ki a twitteren, válaszként a cikk megjelenését hírül adó The Korea Herald bejegyzésre:

Harudo11 @Harudo11
"@KoreaHerald Felháborító a hamis hírek közlése! Kérem, hozzák helyre a hibájukat: ebben az esetben nem Rain érintett, hanem Se7en és  Sangchu!"





Nem nagyon bíztam a válaszreakcióban, de ebben az esetben tévedtem. Másnap, július 26-án a szerkesztőség felülírta a Yonhap cikkét és korrigálta az abban szereplő hibás információt, így Rain neve kikerült az írásból.
 
The Korea Herald, tiszteletem és köszönetem a tisztességes újságírásba vetett bizalmam helyreállításáért!





A teljes cikk fotója, amely ma is így található meg az interneten:





Sok idő azonban nem maradt az örömre, mert szinte azonnal felfigyelt a Cloud USA a Global Post írására, mely szintén a Yonhap News tudósításának átvétele volt. Az a különös, ám mégis felemelő eset, ami ezen sajtóorgánum és a Cloudok között történt, egy önálló posztot ihletett annak idején, ezt idézem most ide:


A Global Post esete a Cloudokkal (2013.07.25-30.)
































































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése