Végtelen erőfeszítés, végtelen kitartás, végtelen szerénység. (Rain vezérelve)

Tudtam, hogy ránézésre nem tűnök valami nagy számnak, a megjelenésem sem túl vonzó, de a bensőm elég rendkívüli. Minden színpadra lépés előtt azt mondom magamnak, hogy én vagyok a legjobb, és minden előadás után ugyanúgy azt, hogy nem én vagyok. Ezért minden fellépés előtt 120 százalékosan kell felkészülnöm, hogy az előadáson 100 százalékos teljesítményt tudjak nyújtani. Ennek érdekében minden álló nap folyamatosan képzem magam. Már nagyon hosszú ideje alváshiányban szenvedek, mert ha éppen nem dolgozom, akkor vagy edzek, vagy a koreográfiákat és a dalokat próbálom. Éppen úgy, mint a filmfelvételek idején, ha valamit nem csináltam jól, képtelen vagyok aludni. Akár színészként, akár énekesként, a legjobbat kell tudnom kihozni magamból. De nem kell aggódni, hogy most nincs elegendő időm az alvásra, jut arra majd bőven a halálom után. (Rain)

Ez a fiatalság, ez az egészség... és a túlcsorduló önbizalom... az erőfeszítés, amit az oly hihetetlen előadásai sikeres megvalósításáért tett... és a tehetség, amit felmutat, ezek töltenek el spontán tisztelettel engem. Azt gondolom, hogy a történelem a fontos személyiségek között fogja jegyezni. Úgy, mint aki színészként és zenészként egyaránt sikeres lett. ...
Ami igazán meglepő Ji-hoonban, az az, hogy egyfajta düh, bosszúvágy és szomorúság, az összes efféle sötét, komor negatív motiváció az ő esetében rendkívül optimista és derűs módon ölt testet.
(Park Chan-wook rendező)

RAIN NAPTÁRA: 2013.07.10. - A leszerelés napjának további eseményei

««« Előző oldal                                                                                                                                                Következő nap »»»


VÉGRE ELJÖTT A D-DAY! VÉGRE!


Ez a nap jelentette Jung Ji-hoon őrmester katonaidejének végét, mert végre elérkezett a várva várt leszerelés. A PR-egység életét éppen szétziláló események miatt nem volt hosszú ünneplés, alig pár másodperces leköszönés történt csak, de mégis méltóságteljes keretek között, a sajtómunkások hada és a rajongók nemzetközi közössége előtt, akik közül sokan egész előző éjszakájukat a laktanya előtti várakozással töltötték. 

Hihetetlen mennyiségű televíziós tudósítás számolt be az eseményről, melybe rövidsége ellenére még egy furcsa incidens is belefért. Akkor még nem tudtuk, hogy az egyik riporter rohanta meg váratlanul Raint. Támadásnak is lehetett értelmezni a dolgot, ezért nagyon helyénvaló volt Rain egyik testőrének gyors beavatkozása (a felvételeken lila ingben látjuk őt, mintha csak a sajtó technikai segédereje lenne). Később kiderült, hogy valami furcsa megfontolásból egy csokoládét kívánt csak átadni a férfi, de a valódi ok inkább a feltűnéskeltés lehetett.

A tudósítások többsége megemlítette, hogy kb. 20 másodperc volt csak az egész ünnepség ideje, és Rain a pár elmondott mondat után autóba szállt és elhajtott. Ezzel kissé epésen azt sugallták, mintha oka lett volna gyorsan eltűnni a helyszínről. Csak a később nyilvánosságra került rajongói felvételeken látszott igazán, hogy a szűk utcában felgyülemlett tömeg között lassan hajtva Rain kétszer is megállásra kérte a sofőrt és kiszállt az autóból, hogy szólni tudjon a jelenlévőkhöz. A helyzet veszélyessége miatt azonban a testőrök a második alkalommal már kénytelenek voltak szinte azonnal az autó biztonságába visszamenekíteni, és többször nem is engedték kiszállni.

A rövid ceremónia után Rain első útja egyenesen, még egyenruhában az édesanyja sírjához vezetett, éppen úgy, ahogyan a bevonulása előtti napon is tőle köszönt el.

Mivel a nap eseményeiről rengeteg cikk, fotó és film jelent meg, ezeket több posztban tesszük közzé.

Bár a reggel 8 órakor kezdődő ceremónia alig tartott pár percig, a média aznap folyamatosan követte Rain, így képet nyerhetünk a nap néhány további, utoljára egyenruhában töltött eseményéről is. De a legnagyobb öröm volt, hogy már érkeztek a civil élet hírei is.




MÉDIA


1.
enewsWorld
Forrás: http://mwave.interest.me/enewsworld/en/article/40279/rain-visits-his-mothers-grave-with-his-release-from-the-army



Rain Goes to See His Mother′s Grave After His Release

2013.07.10 09:57 CJ E&M enewsWorld Kim, JiYeon Translation Credit : Erika Kim  


Right after his release, Rain went to see not his lover or his other family members, but his mother.

The singer was released from the Defense Media Agency on July 10, concluding his military services.




He briefly greeted the 100 press members and 700 fans who had been waiting for him, then left the scene just two minutes later.

It seems he only made a brief appearance in order to lie low amidst the recent controversies surrounding his former unit and PR agents.

He said, "I was ordered a discharge on July 10, 2013. Thank you for coming. I′ll do my best to work hard."

He then left in a car his agency had provided for him.

A rep from Rain′s agency told enews, "Right after his release, he plans to visit his mother′s grave at the Byeokje Memorial Park in Gyeonggi-do Goyang-si. For the next few days he will spend time with his family."

Rain also went to see his mother a day before his enlistment in 2011.

The Ministry of National Defense has revealed it will conclude its audit on the PR unit within the week, and impose strict punishments.

Photo credit: Kim Byung Kwan


Magyar fordítás
Fordította: Harudo11

Rain az édesanyja sírjához ment a leszerelése után

Közvetlenül a szabadulása után Rain nem a kedvesét vagy a családjának többi tagját ment megnézni, hanem az édesanyját.

Az énekes befejezve a katonai szolgálatát július 10-én szerelt le a Defense Media Agency-től.

Röviden köszöntötte a sajtó 100 tagját és a 700 rajongót, akik rá várakoztak, majd alig két perccel később elhagyta a helyszínt.

Úgy tűnik, hogy csak azért volt ilyen rövid a megjelenése, hogy meghúzza magát a volt egysége és a PR-katonák körüli közelmúltban kirobbant botrány közepette.

Azt mondta: "Elrendelték a leszerelésemet 2013. július 10-ére. Köszönöm, hogy eljöttek. Megteszek minden tőlem telhetőt, hogy keményen dolgozzak."

Ezután egy autóval távozott, amelyről az ügynöksége gondoskodott a számára.

Rain ügynökségének képviselője elmondta az enewsnak: "Közvetlenül a szabadulása után azt tervezi, hogy látogatást tesz az édesanyja sírjánál a Byeokje Emlékparkban, amely Goyang-siben van, Gyeonggi-dóban. A következő néhány napot a családjával szeretné tölteni."

Rain 2011-ben, egy nappal a bevonulása előtt ugyancsak elment az édesanyjához.

A Honvédelmi Minisztérium arról tájékoztatott, hogy a PR-egység vizsgálata egy héten belül lezárul, és szigorú büntetések várhatók.


2.
Star News
Forrás: http://news.naver.com/main/read.nhn?mode=LSD&mid=shm&sid1=106&oid=108&aid=0002232111




비, 가장 먼저 母산소 방문..'어머니, 아들왔습니다' 
기사입력 2013-07-10 13:03


[김수진의 ★공감]
[스타뉴스 김수진 기자]
10일 전역 직후 경기도 파주에 위치한 어머니 납골당을 찾은 월드스타 비/사진=이기범 기자

'어머니, 아들이 왔습니다...'

21개월의 군 복무를 마치고 10일 오전 전역한 월드스타 비가 전역 직후 향한 곳은 다름 아닌 어머니의 산소였다. 비는 배우 김태희와 공개 연인이다. 혹자는 전역 직후 비와 김태희의 만남을 예상했지만 아니었다.

비는 이날 오전 8시께 서울 용산구 국방부 국방홍보원에서 21개월간의 군복무를 마치고 만기 전역했다. 현장에는 비가 전역하는 모습을 지켜보기 위해 800여 명의 국내외 팬들과 200여 명의 취재진이 모여들었다.

비는 이 자리에서 "병장 정지훈은 2013년 7월 10일부로 전역을 명 받았습니다. 이에 신고합니다. 많이 와주셔서 감사합니다. 앞으로 더 열심히 하겠습니다. 늘 감사드리고 앞으로 최선을 다하도록 노력하겠습니다"라는 말을 남긴 채 자리를 옮겼다.

전역 소감을 밝히고 준비된 차량에 탑승하기까지 소요된 시간은 단 20여 초. 팬들 앞에서 손을 흔들며 미소 지을 법 하지만 그는 미소 짓지 못했다. 손도 흔들지 못했다. 경직된 모습이었다. 앞서 비 측은 간단한 전역 소감만 밝힐 예정이라고 밝힌 것처럼 그는 짧은 소감을 남긴 채 자리를 떴다.

전역을 앞두고 그가 근무했던 국방부 홍보지원대대(연예병사)의 복무 실태가 도마 위에 오르며 구설수에 올랐던 만큼, 그의 이 같은 행동은 당연한 결과일 터. 마음고생이 이만 저만이 아닐 테니 말이다.

비가 전역 직후 어머니를 찾은 그 심정이 남달랐으리라. 경기도 파주 한 추모공원에 마련된 어머니의 납골당 현장에 동행한 관계자에 따르면 어머니를 마주한 비가 가장 먼저 한 일은 큰절을 올린 것이다. 
10일 전역 직후 경기도 파주에 위치한 어머니 납골당을 찾은 월드스타 비/사진=이기범 기자

관계자는 스타뉴스에 "큰절을 올린 비가 묵념을 하면서 어머니께 기도를 하듯이 혼자 말을 읊조렸다"면서 "15~20분 가량 현장에 머물렀다"고 전했다.

비의 효심은 널리 알려진 사실이다. 비는 신인시절부터 월드스타가 된 이후에도 방송을 통해 고인이 된 어머니에 대한 절절한 추억을 눈물과 함께 드러낸 바 있다.

비가 방송을 통해 밝혔듯 당뇨병을 앓고 있었던 어머니는 집에 돈한 푼이 없어서, 인슐린 치료를 받아 보지도 못한 채 2000년 병상에서 끝내 숨을 거뒀다. 이 아픈 사연은 지금의 월드 스타로 만들게 했다. 이 사실을 비는 종종 고백해 왔다.

전역 이후 행보에 대해 국내 팬 뿐 아니라 해외 팬들의 이목이 집중되고 있는 지금, 비에게는 데뷔 시절만큼이나 중요한 시점임이 분명하다.

전역 후 어머니 납골당 앞에 선 비는 아마도 신인 시절 고인이 된 어머니를 떠올리며 다졌던 각오를 다시금 떠올리지 않았을까.

남자에게 군전역은 새로운 시작을 의미한다. 연예병사 논란으로 마음 고생했던 비가, 어머니의 산소를 가장 먼저 찾은 건 마음을 다스리고 새롭게 시작하려는 의지를 나타낸 게 아닐까.

'어머니 아들이 왔습니다' 그리고 '팬 여러분, 비가 왔습니다'.  

10일 만기 전역한 가수 비 /사진=최부석 기자










Angol fordítás
Forrás: http://memo-rain.ning.com/profiles/blogs/10-jul-13-star-news-the-first-thing-rain-did-after-his-discharge-
English translation by 화니



The first thing Rain did after his discharge was to visit his mother's grave.


"Mother, your son is here..."

The first thing Rain did immediately after finishing the 21 months of mandatory military duty on the morning of the 10th, was to visit his mother's grave. Many people expected that he would meet his lover 'Kim Tae-Hee', but it was nothing like anyone had expected.

Rain was discharged from the Defense Media Agency located in Seoul's Yongsan-gu at around 8am this day where the scene was full of more then 800 fans and more than 200 reporters waiting for him to see his discharge.

Rain went off after leaving a statement as, "Army sergeant 'Jung Ji-Hoon' has been ordered to be discharged from the army on July 10th. Thank you for coming today. I'll try harder from now on. I always appreciate the support of me, and I'll never stop giving my best effort."

It took only 20 seconds to get into a car arranged for him after leaving the brief statement. He looked stiff without a smile, without waving even at his screaming fans.

It is simply that Rain must have gone through a lot of distress these days as it is a situation where the poor management of entertainment soldiers is at the heart of a controversy.



According to one of his associates he was accompanied by to the grave inside a memorial park in Kyungki-do's Paju city, the first thing he did was to bow deeply to his late mother.

Following, "And then, Rain was standing in silent homage around the grave for about 15~20 minutes, keeping telling himself as if he prayed for her."

Rain is known to be extremely devoted to his mother. He was often seen crying when reminiscing about his late mother even after being a world star, as well as when he was a rookie, through media outlets.

His mother suffered from diabetes, but she died without receiving adequate treatment in 2000 because his family was too poor. He often made a frank confession of this fact.

Since he knows this is when interest in on him locally and abroad, there's no time like the present. Perhaps he expressed his willingness to reestablish his resolve by reminiscing about his memories of her.



"Mother, your son is here, and, my fans, Rain is here."



Magyar fordítás
Fordította: Harudo11

Rain első dolga volt a leszerelése után ellátogatni az édesanyja sírjához
A világsztár Rain látogatást tesz az édesanyja sírjánál a Kyungki-doban (Paju) lévő Emlékparkban, rögtön azután, hogy 10-én leszerelt.


"Anya, itt van a fiad..."

Az első dolog, amit Rain tett, miután befejezte a 21 hónapos kötelező katonai szolgálatát 10-én reggel, hogy ellátogatott az édesanyja sírjához. Sokan azt várták, hogy inkább a szerelmével, Kim Tae-hee-vel fog találkozni, de semmi nem úgy történt, ahogyan remélték.

Rain reggel 8 óra körül szerelt le a Defense Media Agency helyszínén a szöuli Yongsan-guban, ahol a helyszín zsúfolásig megtelt több mint 800 rajongóval és 200-nál is több riporterrel, akik arra várakoztak, hogy láthassák a leszerelését.

Rain egy rövid beszéd után távozott, azt mondva "Jung Ji-hoon őrmester számára elrendelték a hadseregből való leszerelését július 10-én. Köszönöm, hogy eljöttek ma. Mostantól még keményebben próbálkozom. Mindig hálás vagyok a támogatásukért, és soha nem fogom megállni, hogy ne adjak bele mindent."

Csak 20 másodpercig tartott, hogy a beszédet követően beszálljon az odarendelt autóba. Mosolytalan, merev arccal, még csak nem is integetett a sikoltozó rajongóinak.

Egyértelmű, hogy Rainnek egy csomó stresszt kellett átélnie ezekben a napokban, mivel az a helyzet, hogy a szórakoztató katonák gyenge irányítása a viták középpontjában áll.



Az egyik társa szerint, aki elkísérte a sírhoz a Paju városi Kyungki-dóban lévő Emlékparkba, Rain első teendője az volt, hogy mélyen meghajoljon néhai édesanyja előtt.

Folytatta, "És azután Rain néma tisztelettel állt a sír előtt mintegy 15-20 percig, és magában mintha imádkozott volna érte."

Rainről köztudomású, hogy rendkívül odaadó az édesanyjához. Még azután is, hogy világsztár lett, gyakran láttuk sírni, amikor az elhunyt édesanyjára emlékezett, éppen úgy, mint újonc korában a médiában.

Az édesanyja cukorbetegségben szenvedett, és anélkül, hogy megfelelő kezelést kapott volna, 2000-ben meghalt, mivel Rain családja túl szegény volt. Rain sokszor őszintén beszélt erről a tényről.

Mivel tudja, hogy a mostani helyzetben a helyi és a külföldi érdeklődés rá irányul, és ez nem lesz mindig ilyen, mint most. Talán az volt a szándéka, hogy helyreállítsa az elszántságát az édesanyjáról szóló emlékek felidézésével.

"Anya, itt van a fiad, és rajongóim, itt van Rain."



3.
News Nate
Forrás: http://news.nate.com/view/20130710n28090




[SS스타★파인더]'민간인' 비, 손에는 '사제 과자' "괜찮죠?"



21개월간의 군복무를 마치고 10일 전역한 비가 경기도 고양시 덕양구의 한 곰탕집에서 식사를 마치고 한손에 고구마 과자를 든채 나서고 있다. /노시훈·임영무 기자
  


[스포츠서울닷컴 ㅣ노시훈·임영무 기자] 가수 겸 배우 비(본명 정지훈)가 10일 오전 21개월간의 군복무를 마치고 군인에서 '월드스타'로 돌아왔다.

비는 2011년 10월 입대 후 보직 변경을 통해 국방부 근무지원단 지원대대 홍보지원대원(연예병사)으로 군복무를 마쳤다. 군 복무 중 비는 배우 김태희와 열애로 화제를 모았고, 데이트 도중 규정위반 등으로 논란의 대상이 됐다. 최근 불거진 연예사병 문제를 의식한듯 조용한 전역을 원했다.
10일 전역한 비가 팬들과 취재진을 향해 전역 인사를 하고 있다./ 남윤호·문병희 기자


하지만 '월드스타' 비는 전날부터 국방부 앞에 모인 수많은 국내외 팬들과 취재진을 외면하지 못하고 최소한의 인사를 한 뒤 서둘러 국방부를 떠났다.


10일 전역한 비가 예비군 마크가 선명한 군복을 입고 경기도 고양시의 한 식당을 나서고 있다.


간단한 전역 신고를 마친 비는 곧장 경기도 파주에 위치한 어머니의 납골함이 모셔져 있는 추모공원으로 향했다. 한손에 꽃다발을 들고 어머니 산소를 찾은 비는 제일 먼저 어머니께 큰절을 올리며 전역 인사를 했다.

이후 비는 함께 동행한 일행들과 아침을 먹기 위해 인근의 한 곰탕집으로 향했다. 예비군 마크가 선명한 군복을 입고 식당으로 들어간 비는 식사를 마치고 나왔고 한손에는 식당에서 전역 선물로 준 듯한 고구마 과자를 들고 있었다.


비가 경기도 고양시 덕양구의 한 곰탕집에서 식사를 마치고 나오고 있다.




비가 경기도 고양시 덕양구의 한 곰탕집에서 식사를 마치고 차량으로 이동하고 있다.


비는 전역 후 휴식을 취하며 차기작 검토와 함께 본격적인 활동을 준비할 예정이다.

nsh@media.sportsseoul.com
[사진팀 photo@media.sportsseoul.com]

[Az cikk szövegéről nem készült angol fordítás, de a képekből látszik, hogy a sajtó egész nap Rain nyakában lihegett.]




MENEDZSMENT


A twitteren a Rainy Entertainment köszönetet mondott a Cloudoknak.

"Nagyon köszönjük, hogy eljöttetek Rain leszerelésére, kérjük, hogy továbbra is támogassátok Raint. Hamarosan a legjobbat fogjuk mutatni az előadásunkon. Nagyon köszönjük."


http://memo-rain.ning.com/profiles/blogs/13-07-10-rainyent-tweet-about-rain-s-discharge-from-miitray





SONIC BANG


A nap izgalmait csak fokozta, hogy a rajongók észrevették a bangkoki Sonic Bang fesztivál és a jegyárusító felület hirdetését, mely Rain augusztusi fellépéséről tudósított, majd váratlanul el is tűnt.  Senki nem tudta, hogy mi az igazság, és a Rainy Entertainment megerősítése hiányában senki nem mert hinni egy ilyen közeli koncert esélyében.


BECTEROCONCERTEVENT

via The Cloud - ratoka

Artist Announced : SONIC BANG 2013 "RAIN"


เตรียมพบกับ RAIN ซูเปอร์สตาร์แห่งวงการบันเทิงเกาหลีใต้ในเ­ทศกาลดนตรีนานาชาติ SONIC BANG เวทีแรกหลังจากห่างหายจากวงการบันเทิงไปร่วม 2 ปี โดยเตรียมขนแดนซ์เซอร์หลายสิบชีวิต พร้อมเพลงฮิตจากทุกอัลบั้มของเขามาโชว์ให้แฟนเพลงชาวไทยได้ชมกันแบบเต็มๆ อาทิ อิทส์ เรนนิ่ง (It's Raining), แอม คัมมิ่ง (I'm Coming), ฮิฟ ซอง (Hip Song), ปูซาน เกิลด์ (Pusan Girl), เลิฟ ซอง (Love Song), เรนนิซึ่ม (Rainism) และอีกหลายๆ เพลง ที่หนุ่มคนนี้จะมาจัดเต็มทั้งพลังเสียงและท่าเต้นอันร้อนแรงสุดเซ็กซี่ ให้สาวๆ ชาวไทยได้หายคิดถึงก่อนใครอย่างแน่นอน

เตรียมพบกับ เรน (RAIN) ซูเปอร์สตาร์แห่งวงการบันเทิงเกาหลีใต้บนเวทีบูม (Boom! Stage) และสุดยอดศิลปินระดับโลกอีกมากมายทั้งไทย เทศ และ เอเชี่ยน ได้ในเทศกาลดนตรีนานาชาติครั้งยิ่งใหญ่ "Singha Corporation Presents SONIC BANG The Ultimate International Music Festival Experience" ที่อิมแพ็ค เมืองทองธานี ในวันเสาร์ที่ 24 สิงหาคมนี้ สามารถซื้อบัตรได้ที่ไทยทิคเก็ตเมเจอร์ทุกสาขา สอบถามรายละเอียดและสิทธิพิเศษต่างๆ เพิ่มเติมได้ที่โทร.02-262-3838 หรือ www.thaiticketmajor.com ติดตามข้อมูลข่าวสารล่าสุดและไลน์อัพศิลปิ­นแต่ละเวทีได้ที่ www.sonicbang.net และ www.facebook.com/SonicBang.Bectero



THAI TICKET MAJOR
FACEBOOK

via The Cloud - ratoka


Rain SONIC BANG Concert in Tailand Poster


เตรียมพบกับ RAIN ในเทศกาลดนตรีนานาชาติ SONIC BANG เวทีแรกหลังจากห่างหายจากวงการบันเทิงไปร่วม 2 ปี โดยเตรียมขนแดนซ์เซอร์หลายสิบชีวิต พร้อมเพลงฮิตจากทุกอัลบั้มของเขามาโชว์ให้แฟนเพลงชาวไทยได้ชมกันแบบเต็มๆ

ซื้อบัตรคอนฯ SONIC BANG / อ่านรายละเอียดเพิ่มเติมได้ที่นี่เลยค่ะ http://www.thaiticketmajor.com/concert/concert-detail.php?sid=1883










Azonban a fenti plakát helyén rövidesen ez jelent meg, amelyen Rain neve helyett egy későbbi közlésről szóló információt láthatunk:





















































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése