Végtelen erőfeszítés, végtelen kitartás, végtelen szerénység. (Rain vezérelve)

Tudtam, hogy ránézésre nem tűnök valami nagy számnak, a megjelenésem sem túl vonzó, de a bensőm elég rendkívüli. Minden színpadra lépés előtt azt mondom magamnak, hogy én vagyok a legjobb, és minden előadás után ugyanúgy azt, hogy nem én vagyok. Ezért minden fellépés előtt 120 százalékosan kell felkészülnöm, hogy az előadáson 100 százalékos teljesítményt tudjak nyújtani. Ennek érdekében minden álló nap folyamatosan képzem magam. Már nagyon hosszú ideje alváshiányban szenvedek, mert ha éppen nem dolgozom, akkor vagy edzek, vagy a koreográfiákat és a dalokat próbálom. Éppen úgy, mint a filmfelvételek idején, ha valamit nem csináltam jól, képtelen vagyok aludni. Akár színészként, akár énekesként, a legjobbat kell tudnom kihozni magamból. De nem kell aggódni, hogy most nincs elegendő időm az alvásra, jut arra majd bőven a halálom után. (Rain)

Ez a fiatalság, ez az egészség... és a túlcsorduló önbizalom... az erőfeszítés, amit az oly hihetetlen előadásai sikeres megvalósításáért tett... és a tehetség, amit felmutat, ezek töltenek el spontán tisztelettel engem. Azt gondolom, hogy a történelem a fontos személyiségek között fogja jegyezni. Úgy, mint aki színészként és zenészként egyaránt sikeres lett. ...
Ami igazán meglepő Ji-hoonban, az az, hogy egyfajta düh, bosszúvágy és szomorúság, az összes efféle sötét, komor negatív motiváció az ő esetében rendkívül optimista és derűs módon ölt testet.
(Park Chan-wook rendező)

Karácsony élesben (2011)



December 9-én véget ért Jung Ji-hoon őrvezető összesen nyolchetes katonai kiképzése, és a kiváló teljesítés jutalmaként kapott egy plusz hétnapos eltávozási lehetőséget. Mivel a katonák is csak emberek, a karácsonyi ünnepek közeledtével legtöbbjüket hazaengedik, hiszen mégiscsak családi körben igazi ez az ünnep. Ezért mindenki arra számított, hogy Ji-hoon talán hosszabb időt tölthet az ünnepek alatt a laktanyán kívül, bár más hírek szerint a sorkatonák csak 100 nap szolgálat letöltése után kaphatnak csak szabadságot, ez viszont Rain esetében még nem telt el.




Azt sejthetjük, hogy a karácsony benne nemcsak az ünnepek bensőséges hangulatát idézi fel, hanem sok szomorúsággal is társul, hiszen 2000-ben éppen december 27-én veszítette el édesanyját. Pályafutása kezdetétől pedig a karácsonyi napok is szinte mindig fellépéssel teltek. Akárhogy is, abban biztosak lehetünk, hogy ebben az évben szívesebben lett volna otthon, vagy bárhol inkább, mint a laktanyában. Mert bizony ezen a karácsonyon senki nem utazott haza a katonák közül.

A meghitt hangulat helyett egy igen nyomasztó élmény részesei lettek - ugyanis néhány nappal karácsony előtt, december 19-én az egész hadsereget harckészültségbe helyezték.

Történt mindez pedig az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Il halála miatt. Az esemény politikai instabilitást eredményezett a térségben, mert ugyan már ki volt jelölve az utód, de a hatalomátvétel körül mégis a belső erők rivalizálása volt várható. Észak-Koreában is visszarendelték a összes katonát a laktanyákba. Korábban volt már arra precedens, hogy az északiak a belső problémáikról a külvilág figyelmét katonai provokációval próbálták meg elterelni, és ennek a lehetőségét is számba kellett venniük a dél-koreaiaknak. És valóban, azonnal el is indult az  északiak erődemonstrációja a halálhír bejelentését követően, tesztrakéták kilövésének formájában. Az egész világ figyelme a térségre irányult, az USA, Dél-Korea és Japán folyamatos egyeztetésben állt egymással. A vezető halálhírének bejelentését Észak-Koreában a tömeghisztéria megnyilvánulásai követték. A temetésre csak másfél hét múlva, december 28-án került sor, amelyet másnap rögtön az utód szilárd hatalmának illusztrálását szolgáló célzattal egy nagyszabású katonai díszszemle követett. A térségben még hónapokkal később sem nyugodtak le teljesen a kedélyek.

Döbbenetes felvételsor a hisztérizált országról:



És egy kép a temetésről:
Fotó: © AP

Az események okozta idegesség Rain rajongóira is átragadt, mert mindenki tudta, hogy aktív egységben szolgál, és jobb volt nem belegondolni a helyzet elfajulásának lehetőségébe. Szép volt megfigyelni ugyanakkor az aggodalom és a nyugalomra intés megnyilvánulásait, amelyek természetesen csak egyoldalúak lehettek, hiszen Rain részéről nem érkezhetett semmiféle reakció. 



Colin Pattinson Álljon itt Colin Pattinson írása, aki három éve küld tudósításokat Dél-Koreából a brit The Huffington Post számára, és aki részt vett Rain utolsó szöuli koncertjén. Az írás teljes szövege elérhető itt.



 UK 
  

Dél-Korea: A hírek másnapján

Sikítozó rajongók ezrei, imádattal rajtam csüngő tekintetek. Első osztályú repülőutak, hollywoodi filmezések, gyönyörű nők, tökéletes ruhák. Ezek a dél-koreai hadseregben szolgálók elenyésző kisebbségének nem túl távoli emlékei, akik a mai reggelen már felkeltek ebben a keserves téli hidegben. Valószínűleg a DMZ (demilitarizált övezet) vonala mentén valahol a hegyekben figyelik a szemközti észak-koreai csapatok mozgását. Ők azok, akik a mai napon fokozott feszültséggel ébredtek és nagyobb felelősség nyomja a vállukat.

Dél-Korea azon nemzetek egyike, ahol még fennáll a sorozás. Ez egy kötelezően letöltendő katonai szolgálatra szól, amelyet minden arra alkalmas és képes férfinak le kell töltenie. A gazdagnak, a szegénynek, sőt - az úgymond - hírességnek is. Számos celebritás tölti aktív szolgálatát jelenleg is, és elkötelezett rajongóik aggódnak a biztonságukért, mivel az összes egységet riadókészültségbe helyezték Kim Dzsong Il tegnap bekövetkezett halála miatt.
Talán kissé furcsa arra gondolni, hogy popsztárok és színészek védelmezik a nemzetet, de ez egy hazafias kötelezettség, amelynek eleget tenni mindegyikük számára kötelező. Bár minden híradás arról szól, hogy ez egy olyan nem egy kellemes élmény és senki által nem vágyott feladat, amit végig kell szenvedni a nemzet érdekében. Azokat, akik elkerülik a szolgálatot, szégyenletesnek és hazaárulónak látják, és mindez egy sztár számára PR-katasztrófa lenne. A szolgálat megtagadása a legsúlyosabb pénzbírság mellett nyilvános megszégyenüléssel járhat, sőt börtönnel is büntethető. Az egyetlen kivételezett, akit valaha láttam, Park Ji-sung, a Manchester United labdarúgója volt, akit felmentettek a kötelezettség teljesítése alól, mivel folyamatosan szolgálatot tesz Koreának. A dél-koreai közvélemény a férfi hírességeik részéről egyaránt igényt tart a szórakoztatásra és védelemre.

Talán a legnagyobb név, aki jelenleg a dél-koreai fegyveres erőknél szolgál, az a pop-szenzáció és filmsztár Rain (született 정지훈 : Jeong Ji-Hoon). Ő egy Ázsia-szerte ismert jelenség, olyannyira, hogy mostanában a koreai hírek arról tudósítottak, hogy sok filippinó anya gyermekének a Rain nevet adta, ezzel is kifejezve a név mögött álló ember iránt érzett imádatát. Rainnek is megvan a maga X-faktorba illő háttértörténete, és  kemény munkavégzéséről és elszántságáról vált híressé. Valószínűleg a nyugati világban mozisztárként jelenleg őt ismerik leginkább a Ninja Assassinban vagy a Speed Racerben játszott szerepe miatt. Nemrég tartott egy koncertet Szöul felső kategóriás bevásárló negyedében, Gangnam-gu-ban, hogy búcsút mondjon rajongóinak, mielőtt bevonul a hadseregbe.

Ott voltam a koncerten és láttam a kiváló előadóművészt, aki úgy hagyta ott az összes nőt, hogy azok csak egyre jobban epekednek érte. Azonban úgy látszik, van már egy ellenérzése meztelen felsőtestének megmutatásával szemben, bár ez, a kígyózó táncmozdulatokkal együtt a múltban szinte személyes szignójává vált, szerette letépni az ingét, vagy legalábbis ennek lehetőségével ugratni a közönséget. Rain egy bálvány, és a rajongói általában esőfelhőkbe (Clouds) tömörülve éljenzik őt, és ma ismét sokszor fognak rá gondolni. A legjobbakat kívánom neki és azt, hogy váljon a nemzet büszkeségévé.

(......)
Nemcsak a hírességek gondolkodnak minderről, hanem egy egész generáció. Anyák, apák, barátnők mind osztoznak abban az aggodalomban és bánatban, amellyel a fiatal katonák szembenéznek az elkövetkező hónapokban. A nyilvánosság nagy rokonszenvvel fordul mindazok felé, akik szolgálatban állnak, vagy ezután lépnek be (köztük az Arsenal FC-tag dél-koreai Park Chu-young felé). Minden egyes híresség ugyanúgy féltett fia a sok-sok aggódó anyának. Ma a legtöbb koreai gondolata úgy száll azok felé, akik feláldozták magukat a fegyveres erőkben, ahogyan a por rátelepszik a tegnap sokkoló híreire.
© 2011 AOL (UK) Limited / HuffPost News / Colin Pattinson

Nem tudjuk, milyen lehetett a hangulat a laktanyában, talán egyszer Rain majd mesélhet erről. A katonák fejében biztosan sok gondolat átfutott az életről, a saját életükről. Mindenesetre az is elgondolkodtató, hogy Jung Ji-hoon ezt is megtapasztalta - úgy tűnik, hogy mint egész életében mindig, most is a dolgok nehezéből részesül.


Szerencsére történnek szép események is: Ji-hoon mégsem karácsonyozott egyedül. Voltak néhányan, akik úgy gondolták, hogy egy katona magányának elűzéséért december 24-én felkerekednek, és megteszik a nagy hóban azt a másfél órányi, hegyekbe vezető autóutat.

Rain őrvezetőnek nagyon szép karácsonya volt ismerősei körében, akik között ott volt Lee Mi-kyung, a CJ alelnöke is


Az autók, amint éppen behajtanak az 5. Gyalogos Hadosztály kiképző központjának kapuján, a bennük utazó Jung Seok-won, Kim Sung-soo színészekkel és Lee Mi-kyung  alelnökkel (CJ Group), akik Rain meglátogatására érkeztek 2011. december 24-én délelőtt 10 órakor (fentről lefelé):

Posted Image

Jung Seok-won színész, amint fut a katonai őrház felé, hogy láthassa Raint.

Posted Image


Az útjelző tábla, ami elvezet a helyre, ahol Rain oktatási asszisztensként dolgozik az 5. Gyalogos Hadosztályban (Yeoncheon-gun, Kyeonggi-do)

Posted Image

A hadseregben szolgáló énekes és színész Rainnek (29, valódi neve Jung Ji-hoon), nagyon szép karácsonya volt ismerősei körében, akik között ott volt Lee Mi-kyung (53) is, a CJ alelnöke.

Hazai és külföldi luxusautók, köztük az előadóművészek szállítására általában használt Carnival vanek sorakoztak az újoncok kiképzési központja előtt az 5. Gyalogos Hadosztálynál (Yeoncheon-gun, Kyeonggi-do) délelőtt 10:10-kor az elmúlt 24-én, karácsonyest napján. Mind azért vezették végig az utat Szöulból, hogy találkozhassanak az itt szolgáló Rainnel.
Kim Dong-wo
A látogatásra Lee Mi-kyungot elkísérte Kim Dong-won, aki a Flight: Close To The Sun című filmet rendezte, amely Rain utolsó filmje volt, mielőtt megkezdte a katonai szolgálatát, és velük volt még a film két másik sztárja is, Jung Seok-won (26) és Kim Sung-soo (38).
Annak ellenére, hogy az útviszonyok elég rosszak voltak az erős éjszakai havazás miatt, ők hezitálás nélkül megtették az utat oda, hogy Rain ne legyen magányos ezen a sajátos karácsonyon, különösen mivel ez volt az első karácsonya a hadseregben.
A hangulat a katonai egységen belül és kívül egyaránt meglehetősen furcsa és kellemetlen volt így karácsony táján, mert a szabadságolást, az eltávozást és az éjszakai kimaradást korlátozták az észak-koreai vezető, Kim Dzsong-il halála miatt.
Bár Rain, mint különleges harcos jutalomként a dícséret mellé több napi eltávozási lehetőséget kapott, az incidens lehetetlenné tette, hogy egy kis szabadságra menjen. A Rain egységével szemközti étteremben hagyott rajongói üzenetek egy kissé már érzékeltették velünk a karácsony hangulatát.
Kim Sung-soo
Jung Seok-won
A látogatás körülbelül tíz órától délután háromig tartott az egységben. Így Kim Sung-soo és Jung Seok-won majd fél napot töltött Rainnel karácsony szentestéjének napján, amely sokkal jobban felviszi az emberek pulzusszámát, mint a karácsony többi napja, és bár ezzel késleltették saját barátnőikkel való találkozásukat is, de kimutatták hármuk közeli barátságát és hűségét.
Lee Mi-kyung, a CJ alelnöke, a Bibigoval (ami egy koreai  márkájú élelmiszereket előállító vállalat) együtt különlegesen előkészített egy autót Rainnek és katonatársainak, akik a hideg időben teljesítették a szolgálatukat, mialatt el voltak vágva a társadalomtól még karácsony napján is. A speciális kapcsolat Lee Mi-kyung és Rain között széles körben ismeretes, ő az, aki anyai szeretetet és gondoskodást nyújt neki. Lee Mi-kyung egy háromgenerációs családi vállalkozást vezet, legidősebb lányaként Lee Maeng-hee-nek, aki viszont a néhai Lee Byung-cheol legidősebb fia, aki alapítója volt a hazai kultúra és művészet világára nagy hatást gyakorló Samsung-csoportnak.
Eközben, a Flight: Close To The Sun című filmnek, a több mint 10 milliárd wonba kerülő blockbusternek a következő év januárjának végén várható a bemutatása Dél-Koreában, és amely a légierő pilótáinak tevékenységéről, szerelmeiről és barátságáról szól. A filmben Rain egy pilóta századost játszik, Jung Tae-hoon-t, aki a Fekete Sasokhoz tartozik, amely a légierő különleges, csúcsfegyverekkel felszerelt csapata. Rain együtt forgatott Jung Seok-wonnal, Kim Sung-soo-val, és Shin Se-kyung színésznővel.

English translation by rain bird @ rain-eu.
Source:rain-cloud.co.kr
http://www.hancinema.net/women-at-the-helm-at-cj-shinsegae-21491.html







Szerző: Harudo11




















Szerző: ricemegatron expert

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése