Végtelen erőfeszítés, végtelen kitartás, végtelen szerénység. (Rain vezérelve)

Tudtam, hogy ránézésre nem tűnök valami nagy számnak, a megjelenésem sem túl vonzó, de a bensőm elég rendkívüli. Minden színpadra lépés előtt azt mondom magamnak, hogy én vagyok a legjobb, és minden előadás után ugyanúgy azt, hogy nem én vagyok. Ezért minden fellépés előtt 120 százalékosan kell felkészülnöm, hogy az előadáson 100 százalékos teljesítményt tudjak nyújtani. Ennek érdekében minden álló nap folyamatosan képzem magam. Már nagyon hosszú ideje alváshiányban szenvedek, mert ha éppen nem dolgozom, akkor vagy edzek, vagy a koreográfiákat és a dalokat próbálom. Éppen úgy, mint a filmfelvételek idején, ha valamit nem csináltam jól, képtelen vagyok aludni. Akár színészként, akár énekesként, a legjobbat kell tudnom kihozni magamból. De nem kell aggódni, hogy most nincs elegendő időm az alvásra, jut arra majd bőven a halálom után. (Rain)

Ez a fiatalság, ez az egészség... és a túlcsorduló önbizalom... az erőfeszítés, amit az oly hihetetlen előadásai sikeres megvalósításáért tett... és a tehetség, amit felmutat, ezek töltenek el spontán tisztelettel engem. Azt gondolom, hogy a történelem a fontos személyiségek között fogja jegyezni. Úgy, mint aki színészként és zenészként egyaránt sikeres lett. ...
Ami igazán meglepő Ji-hoonban, az az, hogy egyfajta düh, bosszúvágy és szomorúság, az összes efféle sötét, komor negatív motiváció az ő esetében rendkívül optimista és derűs módon ölt testet.
(Park Chan-wook rendező)

RAIN KRÓNIKA: 2013.08.08.

««« Előző nap                                                                                                                                                  Következő nap »»»



MÉDIA


1.
SPORTS DONGA



국방부 “가수 비 재입대 거론은 비상식적”

입력 2013-08-08 07:00:00
 
가수 비. 동아닷컴DB


연예병사 자격심사 서류 미비 일부 시인

연예병사(특기병) 자격심사 과정에서 서류미비 문제가 최근 제대한 가수 비(정지훈·사진)의 재입대 논란으로 번지고 있다. 하지만 국방부 측은 “절차에 문제는 있지만 재입대를 거론할 사안이 아니다”며 선을 그었다.

국회 국방위원회 소속 김광진 민주당 의원은 6일 연예병사들이 홍보지원대 지원 과정에서 필요한 경력자료 및 추천서를 제출하지 않은 채 합격했다는 의혹과 함께 연예병사의 재입대를 거론했다.

이에 대해 국방부 대변인실 관계자는 7일 스포츠동아와 나눈 전화통화에서 “연예병사 자격심사 서류제출 과정에서 미비한 부분이 있는 것은 사실이다. 하지만 이는 인사적인 문제일 뿐 병역법 위반 사항이 아니다. 때문에 재입대를 거론할 문제가 되지 않는다”고 밝혔다.

서류누락 문제에 대해서도 ‘해석의 차이’가 있음을 전했다. 국방부 측은 “비가 제출하지 않은 서류는 협회확인서와 추천서다. 홍보원 측은 이것을 필수서류가 아니라고 판단했다. 하지만 감사실에서는 이를 미비한 부분으로 해석한 것이다”고 설명했다.

연예병사 선발 절차에 대한 문제가 비의 재입대 논란으로 번지는 것에 대해서도 우려를 표했다. 이 관계자는 “비의 경우 군 복무규율 위반에 대해서는 이미 징계를 받았다. 입대 및 재입대는 병역법에 관련된 내용이다. 비가 연예병사로 선발되기까지의 절차상 문제는 비난받을 수 있지만 재입대로 몰고 가는 것은 상식적이지 않다”고 설명했다.

국방부는 지난달 복무기강해이, 규율위반 등으로 문제가 됐던 연예병사 8명에게 영창과 근신 등 무더기 중징계 처분을 내림과 동시에 연예병사 제도를 폐지했다.

김민정 기자 ricky337@donga.com 트위터 @ricky337


A cikk angol fordítása a Hancinemában jelent meg:

2.
HANCINEMA


National Defense, "Rain's re-admittance isn't normal" 
2013/08/07

In the process of looking over celebrity qualifications, Rain's name has been brought up saying that he should serve his duties again. The National Defense claims, "There is a slight problem with the process but it's not enough to talk about putting him back in the army".

Politician Kim Gwang-jin brought up this topic on the 6th saying that certain celebrity soldiers didn't submit necessary papers to apply for the publicity roles.

A spokesperson for the National Defense claimed, "It's true there have been slight inadequate points in the process but it's not a violation of the military law. It's not discussable as serving military service again".

About missing papers, there was a difference in interpretation. ND says, "The papers Rain didn't submit are confirmation documents and a letter of recommendation. The publicity department claims these are not vital. However, the inspection department thought this wrong".

There was also voices of worry about the process of choosing celebrity soldiers spreading out to the demand of Rain serving duty again. "Rain has already served his time and was punished for his mistakes. Serving duty again is a matter of violation. He can be criticized for the process but claiming he serves duty again isn't appropriate".

The National Defense sentenced eight of the celebrity soldiers who violated the military law last month to the brig and confinement, while the celebrity solider policy was also abolished.

Magyar fordítás
Fordította: Harudo11

Honvédelmi Minisztérium: "Rain újra besorozása nem szabályszerű"

A hírességek minősítésének eljárását áttekintve Rain nevét említették fel, azt mondva, hogy újra le kellene töltenie a katonai szolgálatát. A Honvédelem azt állítja, hogy "Van egy kis probléma a eljárással, de ez nem elegendő ahhoz, hogy szóba kerüljön a visszahozatala a hadseregbe."
Kim Gwang-jin vetette fel ezt a témát 6-án, amikor azt mondta, hogy bizonyos híresség-katonák nem nyújtották be a szükséges papírokat ahhoz, hogy nyilvános szerepre jelentkezzenek.

A Honvédelem szóvivője azt állította, hogy "Igaz, hogy van néhány elégtelen pont a folyamatban, de ez nem sérti a katonai törvényeket. Erről nem lehet úgy tárgyalni, mint a katonai szolgálat megismétléséről."

A hiányzó iratokról szólva, azoknak különböző volt az értelmezése. A Honvédelem azt mondta, hogy "Rain nem nyújtotta be a megerősítő dokumentumokat és egy ajánlólevelet. A nyilvános részleg azt állítja, hogy ezek nem létfontosságúak. Azonban az ellenőrző részleg szerint ez helytelen."

Szintén hangot adtak az afeletti aggodalmuknak, hogy a híresség katonák kiválasztási folyamatának vitája Rain katonai szolgálatának megismételtetéséhez vezetett. "Rain már leszolgálta az idejét és megbüntették a hibáiért. A szolgálat megismételtetése a jogsértés kérdéskörébe tartozik. Őt lehet kritizálni az eljárásért, de azt állítani, hogy újra töltse le a szolgálatát, helytelen."

A Honvédelem nyolc híresség-katonát, akik megszegték a katonai szabályokat börtönbüntetésre és laktanyafogságra ítélt a múlt hónapban, valamint a híresség-katonai rendszert is eltörölték.



3.
KOREA JOONGANG DAILY




Rain’s service questioned 
Aug 08, 2013

 


Even though the Ministry of National Defense has announced plans to dissolve the Defense Media Agency’s public relations support unit - where enlisted celebrities served as so-called “entertainment soldiers” - debate is still swirling about the controversial program. Some are even calling for celebrities who have already served as entertainment soldiers to be required to re-enlist and perform their military service again.

The latest debate is over 10 former entertainment soldiers who reportedly did not properly complete the paperwork to join the special unit. But one name mentioned is much bigger than the others - Rain, the singer and actor whose real name is Jung Ji-hoon.

Rain was discharged from the military last month, but before he left his name was mentioned in a controversial TV documentary about inappropriate behavior among entertainment soldiers.

Two other entertainers, Seven and Sangchu, were caught drinking and going to an illegal adult massage parlor in Chuncheon, Gangwon. Although Rain was not with those celebrities, he did perform at the same event earlier in the day.

Now, however, Rain is being pulled into this new controversy over his application to the public relations support unit.

To be selected for the entertainment unit, celebrities had to present their career histories, detailing the TV programs and movies they starred in and music they released. In addition, the celebrities were asked to submit a letter of recommendation by any relevant association.

Kim Kwang-jin, opposition Democratic Party lawmaker, says that Rain benefited from his fame and was chosen as an entertainment soldier even though he did not complete the full application.

The lawmaker also added on Tuesday that requiring soldiers who had problems with their enlistment to serve again was “righteous.” He cited the case of the singer Psy, who, long before his “Gangnam Style” days, had to serve in the military a second time as a full-time solider because he spent too much time working on his career and performing during his first stint.

However, the Ministry of National Defense says it not considering requiring Rain to serve again.

“Rain is a top singer known by almost everyone in Korea,” said Kim Min-seok, spokesperson for the Ministry of National Defense, adding that his performances and contributions to the music industry are widely known and did not require additional proof. “That’s why some of the documents were not collected prior to his enlistment, but that is not enough to make him serve his military duty again.”

Rain was enlisted in October in 2011 and started as an assistant drill instructor. But he moved to serve with the Defense Media Agency from March 2012 until he was discharged last month.


BY LEE SUN-MIN [summerlee@joongang.co.kr]


Magyar fordítás
Fordította: Harudo11

Rain szolgálatát megkérdőjelezték

Annak ellenére, hogy a Honvédelmi Minisztérium bejelentette a tervét a Defense Media Agency nyilvános támogató egységének megszüntetésére - ahol a celebritások úgynevezett "szórakoztató-katonaként" szolgálnak - a botrány még mindig nem ült el a vitatott program körül. Néhányan még felhíták a figyelmet, hogy olyan hírességeket, akik már teljesítették a szolgálatukat mint szórakoztató-katonák, kötelezzenek újra besorozásra és a katonai szolgálatuk újbóli teljesítésére.

A legújabb vita 10 egykori szórakoztató katona fölött zajlik, akik állítólag nem megfelelően teljesítették a papírok beadását ahhoz, hogy a különleges egység tagjai lehessenek. De leginkább azt a nevet emlegetik, amely sokkal nagyobb a többiekénél - Rainét, az énekesét és színészét, akinek valódi neve Jung Ji-hoon.

Rain a múlt hónapban szerelt le a hadseregből, de mielőtt távozott, a nevét megemlítette egy botrányos tévés dokumentumfilm a nem megfelelően viselkedő szórakoztató katonáké között.

Két másik előadóművészt, Sevent és Sangchut ivászaton kaptak és egy illegális felnőtt masszázsszalonba meneten a gangwoni Chuncheonban. Habár Rain nem tartott azokkal a hírességekkel, aznap korábban ugyanazon az eseményen lépett fel velük.

Most mégis Raint rántotta magával az új vita, amely a nyilvános támogató egységbe történő jelentkezésről zajlik.

Hogy beválogassák őket a szórakoztató egységbe, a hírességeknek be kell mutatniuk a karrierjük történetét, részletekbe menően a tévés szereplésektől a filmekig, amelyekben szerepeltek és a zenékig, amelyeket kiadtak.  Ezek mellett kérik tőlük egy ajánlólevél beadását is valamelyik releváns testülettől.

Kim Kwang-jin, az ellenzéki Demokrata Párt törvényhozója, azt mondta, hogy Rain a hírneve miatt mentesült ezek alól, és úgy választották szórakoztató-katonává, hogy még be sem nyújtotta a teljes jelentkezését.

A törvényhozó kedden hozzátette, hogy azon katonákkal szemben, akiknek problémás volt a felvétele, jogosan merül fel a katonai szolgálatuk megismétlésének igénye. Idézte az énekes Psy esetét, akinek sokkal a "Gangnam Style" sikeres napjai előtt másodszor is teljes idejű katonai szolgálatot kellett letöltenie a hadseregben, mert túl sok időt töltött a karrierjén dolgozva és előadásokkal az első etapban.

Ugyanakkor a Honvédelmi Minisztérium azt mondja, hogy nem mérlegeli Rain újra szolgálásának igényét.

"Rain egy vezető énekes, aki szinte mindenki által ismert Koreában" - mondta Kim Min-seok, a Honvédelmi Minisztérium szóvivője, hozzátéve, hogy az előadásai és a hozzájárulása a zeneiparhoz széleskörűen ismeretes, és ez nem igényel további bizonyítékokat. "Ezért nem szereztek be néhány dokumentumot a felvételéhez, és ez nem elegendő ahhoz, hogy megismételtessék vele a katonai szolgálatát."

Raint 2011. októberében sorozták be és kiképzési asszisztensként kezdett. De 2012. márciusában a Defense Media Agency-hez helyezték, ahová a múlt havi leszereléséig tartozott.



4.
KPOPSTARZ
Forrás:  http://www.kpopstarz.com/articles/36974/20130807/k-pop-artists-ticks-off-korean-military.htm



Korean Male Celebrities That Ticked Off The Military

By Staff Writer | August 07, 2013 01:00 AM EDT


There are two kinds of male celebrities-ones who humbly do the mandatory enlistment with no controversies or scandals or others who shame their country with their BS and nonsensical cowardly ways. Over the years, there's been a handful of Korean celebrities who just couldn't handle military manliness and attempted to either opt out of serving their time or went to the military but skimpily served. Here are the Korean male celebrities that left a bad taste in everyones' mouths.


I'm a huge fan of Rain, I am and I love him as an artist. Unfortunately he proved to be less than a man when he stirred the controversial pot of naughty boy-ness when it surfaced that he was taking off loads of time to meet up with his "most beautiful woman in the country" Kim Tae Hee when he was supposed to be serving the country. The rules forbid him from having private meetings when he was off-base on official military business but apparently Rain thought he was above those rules and went on merry little dates with his actress lover. Currently, two Korean Assemblymen strongly feel that he should be forced to re-list. I agree!


Solo singer Se7en sent shockwaves across the country when news of him sneaking into adult massage parlors floated into the ears of the press. People were up in arms about he and Sangchus' visits mainly because they were both serving in the military. As punishment, the South Korean Ministry of National Defense has ordered both singers and ten other celebrities who misbehaved to go back to their posts on the frontline. Looks like Sangchu and Se7ens' hormones got the best of them. Little did they know a night out would lead to tainting their clean images.


MC Mong used to be one of my favorite rappers and though he made a huge mistake, a part of me wishes he will be forgiven for his actions in the future. To make a long story short, the rapper was caught for violating Korea's military service law. Supposedly his teeth were extracted purposely to evade his military draft. Apparently it was true, when four dentists came out in support of MC Mong's statements. Nonetheless, he was sentenced to a suspended jail term of 6 months, probation for one year, and 120 hours of community service for "deliberately delaying enlistment on false grounds." The artist has not been seen in the public eye since his court dates.

Magyar fordítás
Fordította: Harudo11

A koreai férfi hírességeket kiiktatta a hadsereg

Két fajtájuk van a férfi hírességeknek - az egyik, akik alázattal eleget tesznek a kötelező katonai szolgálatuknak problémák és botrányok nélkül, és a másik, akik szégyent hoznak a hazájukra az ostobaságukkal és az oktalan gyávaságukkal. Az évek során volt egy maroknyi koreai híresség, akik nem éppen férfiasan kezelték a katonaságot és megpróbálták megúszni a szolgálati idejüket, vagy bevonultak, de gyatrán teljesítettek. Íme, a koreai férfi hírességek, akik rossz szájízt hagytak mindenki szájában.

Én Rain nagy rajongója vagyok, szeretem őt, mint egy művészt. Sajnos férfiként kevesebbnek bizonyult, amikor a viták felkavarodtak a rosszfiúsága körül, mivel kiderült, hogy rengeteg időt töltött az ő "országszépe" Kim Tae-hee-jével való találkozgatással, éppen akkor, amikor azt feltételezték, hogy a hazáját szolgálja. A szabályok tiltották a számára, hogy magántalálkozói legyenek mikor a katonai bázison kívül járt hivatalos katonai ügyekben, de úgy tűnik, hogy Rain azt gondolta, hogy felette áll a szabályoknak, és vidám kis találkákat ejtett meg a színésznő szerelmével. Jelenleg két koreai parlamenti képviselő határozottan úgy érzi, hogy el kellene rendelni az újra besorozását. Egyetértek ezzel!

A szólóénekes Se7en sokkolta az egész országot, amikor a hírek a sajtó fülébe jutottak arról, hogy besurrant egy felnőtt masszázsszalonba. Az emberek felháborodtak a Sangchuval közösen tett látogatásán, főként azért, mert mindketten a hadseregben szolgálnak. Büntetésként Dél-Korea Hadügyminisztériuma elrendelte mindkét énekes és tíz másik helytelenül viselkedő híresség visszarendelését a frontvonali szolgálati helyükre. Úgy tűnik, hogy Sangchu és Se7en hormonjai kapták a legjobbat közülük. Kevesen mondhatják el, hogy egy éjszaka vezetett a tiszta imidzsük beszennyezéséhez.

MC Mong az egyik kedvenc rapperem volt, és bár nagy hibát vétett, egy részem azt kívánja, hogy nyerjen bocsánatot a tette a jövőben. Hogy rövidre fogjam, a rappert Korea katonai szolgálati szabályainak megsértésén kapták. Állítólag szándékosan húzatta ki a fogait, hogy elkerülje a katonai behívását. Pedig úgy tűnt, hogy igazat mondott, amikor négy fogorvos alátámasztotta MC Mong állításait. Ennek ellenére hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, egyéves próbaidővel, és 120 óra közösségi szolgálatra "a besorozás hamis indokokkal való szándékos késleltetése miatt". A művész nem jelent meg a nyilvánosság előtt a bírósági döntés óta.

A blogíró megjegyzése: Vajon mit lehetne ehhez hozzátenni? Olyan közhelyeken túl, hogy az ostobaság sajnos mindenütt arat... avagy ha ilyen rajongóid vannak, akkor ellenségre már nincs is szükséged...  Ámbár a cikk írója inkább hajaz egy bértollnokra, mint egy Raint ismerő Cloudra.
De nagyon szívesen elküldeném ezt az amazont egy kis időre a frontvonalra, hátha segítene a kijózanodásában. Sorozzák már be őt is, én egyetértek vele!



5.
KDRAMA STARZ



Should Rain Re-enlist? No, Says The Military.

BY Joan MacDonald | Aug 08, 2013 09:43 AM EDT
 


Recent scandals about celebrity recruits had immediate results. Eight celebrity recruits were punished with confinement for not following regulations and reassigned to active duty.

While all males in Korea, ages 18 to 35 must serve in the military for two years, until recently celebrities were allowed to work in the public relations department and had schedules flexible enough to accommodate some performances. As a result of the scandals, the celebrity recruit status for kpop and kdrama stars was ended and in future all enlistees will have to serve some form of active duty.

However, some felt that singer Rain, who starred in the drama "Full House," has escaped punishment.

One of the recent scandals that ended celebrity recruit status involved Rain, singers Se7en and Mighty Mouth's Sangchu. Rain was seen dining with the other singers while they were on military duty but he did not later accompany them to an adult massage parlor, behavior for which they were punished.

He left military duty on July 10, cleared of all charges.

After he left, Korean politician Kim Gwang Jin pointed out that Rain served in the public relations department of the Defense Media Agency without doing all of the required paperwork. Some said that the proper thing to do would be to make Rain re-enlist and serve his military duty again.

However, a military spokesman said that while the paperwork was not adequate, Rain's conduct could not be considered a violation of military law.

"It does not qualify as behavior prompting his serving military duty again," said the spokesman. "The papers Rain neglected to submit are confirmation documents and a letter of recommendation."

The publicity department says these documents are not vital.

"Rain already served his time and was already punished for his mistakes," said the spokesman. "Serving duty again would require a major violation. He can be criticized for failing to submit papers in this process but claiming that he serves duty again is not appropriate."
The evening spent with Se7en and Sangchu was not the first scandal that Rain was involved in during his military service. After photographs emerged that showed Rain on a date with actress girlfriend Kim Tae Hee when he was supposed to be on active duty, members of the public questioned the amount of time he took off. The Ministry of Defense gave Rain one week of probation during which he was confined to his barracks.


Magyar fordítás
Fordította: Harudo11


Raint újra be kellene sorozni? Nem, mondja a hadsereg.

A közelmúlt híresség-katonákat érintő botránya azonnali eredményt hozott. Nyolc híresség-katonát ítéltek elzárásra a szabályok nem betartása miatt és visszahelyezték őket aktív szolgálatba.

Míg a 18 és 35 év közötti összes férfinak a hadseregben kell szolgálnia két évig, addig egészen a közelmúltig a hírességeknek megengedték, hogy a PR-egységnél dolgozzanak és a beosztásuk elég rugalmas volt, hogy igazodjon néhány előadáshoz. A botrányok eredményeként a híresség-katonai státusz a kpop és a kdráma sztárjai számára véget ért, és a jövőben minden besorozottnak az aktív szolgálat valamilyen fajtáját kell teljesítenie.

Ugyanakkor néhányan úgy érzik, hogy az énekes Rain, aki a "Full House" című dráma főszerepét játszotta, megmenekült a büntetéstől.

Az egyik legutóbbi botrányban, amely a híresség-katonai státusz végéhez vezetett, Rain, az énekes Se7en és a Minghty Mouthból Sangchu vett részt. Raint látták más énekesek társaságában vacsorázni, mialatt szolgálatban voltak, de később nem csatlakozott hozzájuk a felnőtt masszázsszalonba menet, amelyért azokat megbüntették.

Rain július 10-én lépett ki a katonai szolgálatból, minden vád alól tisztázva.

Miután távozott, Kim Gwang Jin koreai politikus rámutatott, hogy Rain úgy szolgált a Defense Media Agency PR-egységénél, hogy nem végezték el az összes szükséges adminisztrációt. Néhányan azt mondják, hogy helyénvaló lenne, ha Raint újra besoroznák és ismételten leszolgálná a katonaidejét.

Azonban egy katonai szóvivő azt mondta, hogy bár a papírmunka nem volt megfelelő, Rain magatartása nem tekinthető a katonai törvények megsértésének.

"Ez nem minősül olyan magatartásnak, amely a katonai szolgálat megismétlését igényelné" - mondta a szóvivő. "A papírok, amelyeket Rain elmulasztott, az igazolás és egy ajánlólevél."

A PR-egység szerint ezek a dokumentumok nem létfontosságúak.

"Rain már leszolgálta az idejét és a hibáiért megkapta a büntetését" - mondta a szóvivő. "A szolgálat megismételtetéséhez komoly vétség szükséges. Fel lehet róni neki, hogy elmulasztotta a papírok beadását ebben a folyamatban, de azt állítani, hogy ismételje meg a szolgálatát, helytelen."

Az este, amelyet Se7ennel és Sangchuval töltött, nem az első botrány, amelybe Rain keveredett a katonai szolgálatának idején. Miután fotók jelentek meg, amelyek Rain randevúzását mutatták a barátnőjével, Kim Tae-hee színésznővel, miközben szolgálatban volt, a közvélemény megkérdőjelezte az eltávozási idejének mennyiségét. A Honvédelmi Minisztérium Rainnek egy heti próbaidőt adott, amelyet a laktanyában kellett töltenie.

A blogíró megjegyzése:
Kell-e még ismételni, hogy Rain aznap este nem volt a két énekes társaságában, nem is vacsorázott velük? Nem is randevúzgatott a barátnőjével, hanem az egysége vezetőségének szeme láttára és tudomásával vitte vissza a barátnője az autóján a laktanyába, este későn, MIUTÁN ellátta a városban a feladatait. Mehetett volna taxival, busszal, metróval vagy gyalog, mivel nem volt előírva a városi közlekedés mikéntje, katonai járművet pedig nem biztosítottak a számára. Tankot se, mert azt a "közvélemény" használja arra, hogy verébre lövöldözgessen vele.




SONIC BANG


A fesztivál belépőjegyei
Credit : @prikumi



























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése